fbpx

Πόσο συχνά πρέπει να κάνω σέρβις την μοτοσυκλέτα μου;

Η κατοχή και η οδήγηση μοτοσυκλέτας είναι μια συναρπαστική εμπειρία και δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο. Η συντήρηση της είναι επίσης πολύ απλή και βασική σε σύγκριση με ένα αυτοκίνητο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσετε τη συντήρηση της μοτοσυκλέτας σας παραμελημένη. Το μηχάνημά σας εξακολουθεί να έχει ανάγκες και είναι σημαντικό να είστε σε θέση να το συντηρήσετε.

Τακτικό λιπαντικό service πρέπει να γίνεται κάθε 4.000χλμ ή κάθε έξι μήνες.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνω σέρβις λοιπόν, τη μοτοσυκλέτα μου; Η συχνότητα συντήρησης της μοτοσυκλέτας σας περιλαμβάνει την αλλαγή λαδιού καθώς και τη λίπανση, κάθε 4.000 χιλιόμετρα ή κάθε έξι μήνες (όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο), τον έλεγχο της πίεσης των ελαστικών κάθε μήνα, τον συγχρονισμό του καρμπυρατέρ και τον έλεγχο στο σύστημα ψύξης σε υδρόψυκτους κινητήρες κάθε δύο χρόνια.

Προφανώς, υπάρχουν μερικές άλλες επιδιορθώσεις και έλεγχοι που μπορεί να απαιτήσει μια μοτοσυκλέτα, αλλά αυτά τα πράγματα που αναφέρονται παραπάνω είναι σημαντικά για να τα ελέγχετε τακτικά. Χωρίς να το κάνετε αυτό, μπορείτε να έχετε μεγαλύτερα προβλήματα στο δρόμο που μπορεί να επηρεασουν την ασφάλειά σας.


Η κατοχή και η οδήγηση μοτοσυκλέτας είναι μια συναρπαστική εμπειρία και δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο. Η συντήρηση της είναι επίσης πολύ απλή και βασική σε σύγκριση με ένα αυτοκίνητο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσετε τη συντήρηση της μοτοσυκλέτας σας παραμελημένη. Το μηχάνημά σας εξακολουθεί να έχει ανάγκες και είναι σημαντικό να είστε σε θέση να το συντηρήσετε.

Η εξυπηρέτηση της μοτοσυκλέτας

Η κατοχή μοτοσικλέτας είναι μια τέλεια εναλλακτική λύση για όσους θέλουν ένα λιτό και με ελάχιστο κόστος όχημά. Και υπάρχουν μερικοί εκεί έξω που απολαμβάνουν το επιπλέον όχημα. Σε κάθε περίπτωση, μια μοτοσικλέτα χρειάζεται τακτικά check-up.


Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία απλή απάντηση σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να
συντηρείτε τη μοτοσυκλέτα σας. Η εξυπηρέτηση μιας μοτοσικλέτας συνεπάγει πολλά πράγματα και όλα αυτά απαιτούν διαφορετικές παραμέτρους όταν πρέπει να αντιμετωπιστούν. Το να κάνεις πράγματα πολύ συχνά είναι απλώς σπατάλη χρημάτων και το να μην κάνεις μέρος της συντήρησης αρκετά συχνά μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην μοτοσυκλέτα σου.


Κατά τη συντήρηση της μοτοσικλέτας σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι να αλλάξετε το λάδι. Σχεδόν κάθε ιδιοκτήτης μοτοσικλέτας το γνωρίζει αυτό ως βασική μορφή συντήρησης, αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν πόσο συχνά πρέπει να το κάνουν. Το κάνετε ακριβώς όταν ανάβει η λυχνία λαδιού ή όταν ο κινητήρας αρχίζει να καίει λάδι,σωστά; Λάθος!


Πρέπει να αλλάζετε το λάδι στη μοτοσικλέτα σας κάθε 4.000 χλμ ή κάθε έξι μήνες, ότι έρχεται πρώτο. Είναι σημαντικό να μην περιμένετε περισσότερο για τις αλλαγές λαδιού, επειδή οποιοδήποτε πρόβλημα με τον κινητήρα είναι κάτι που δεν θέλετε ποτέ να ζήσετε.


Η επόμενη μορφή συντήρησης της μοτοσικλέτας σας είναι το check up στην αλυσίδα.
Πολλοί μοτοσυκλετιστές δεν συνειδητοποιούν ότι η αλυσίδα απαιτεί στην πραγματικότητα τακτική συντήρηση.


Θα πρέπει να λιπαίνετε την αλυσίδα της μοτοσυκλέτας και να ελέγχετε την ένταση της κάθε 500 χλμ.


Μην ξεχάσετε να ελέγχετε την πίεση των ελαστικών της μοτοσυκλέτας σας κάθε μήνα. Αυτό είναι που ξεχνώ συχνά να κάνω μόνος μου, αλλά η παραμέληση των ελαστικών θα μπορούσε να είναι επιζήμια στο δρόμο (τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά). Κάθε φορά που φέρνετε τη μοτοσυκλέτα σας στο κατάστημα, μπορείτε να τα μετρήσετε ως μηνιαίο έλεγχο πίεσης των ελαστικών σας, επειδή συνήθως το κάνουν ήδη για εσάς. Εάν όχι, μπορείτε να τους ζητησετε να το κάνουν εκτός από ό, τι διορθώνει η μοτοσυκλέτα σας γίνεται συνήθως χωρίς επιπλέον χρέωση.


Εάν έχετε καρμπυρατέρ στη μοτοσικλέτα σας, απαιτείται τακτική συντήρηση . Είμαι ένοχος όταν έδωσα προσοχή στο καρμπυρατέρ όταν άρχισε να μου δημιουργει προβλήματα. Γρήγορα ανακάλυψα ότι η τακτική συντήρηση μου έσωσε πολύ χρόνο και χρήμα. Θα πρέπει να συντονίζετε το καρμπυρατέρ κάθε δύο χρόνια. Αυτό δεν πρέπει να είναι πολύ δύσκολο, καθώς δεν είναι τόσο συχνά τα διαστήματα για σέρβις.


Εάν έχετε έναν υδρόψυκτο κινητήρα, πρέπει να ξεπλένετε το σύστημα ψύξης κάθε δύο
χρόνια.


Μπορείτε να εκτελέσετε αυτήν την συντήρηση μόνοι σας;

Η επόμενη μεγάλη ερώτηση που μπορείτε να κάνετε είναι εάν μπορείτε να εκτελέσετε όλη αυτή τη συντήρηση μόνοι σας. Ευτυχώς μπορείτε να το κάνετε αυτό μόνοι σας.

Εάν είστε διατεθειμένοι να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να μάθετε πώς να κάνετε αυτά τα πράγματα (εάν δεν γνωρίζετε ήδη πώς), μπορείτε να γίνετε επαγγελματίας σε χρόνο μηδέν. Οι μοτοσυκλέτες είναι απλά μηχανήματα και η δουλειά τους είναι πολύ πιο εύκολη από την εργασία σε αυτοκίνητα.

ΜΟΤΟΔΡΟΜΟΣ

Η εταιρεία ΜΟΤΟΔΡΟΜΟΣ με έδρα στη ΜΕΣΟΓΕΊΩΝ 161 στην καρδιά της Αθήνας απέναντι από το μετρό Κατεχάκης, εξειδικεύεται στο χώρο της μοτοσυκλέτας προσφέροντας στο νεοσύστατο χώρο των 450τμ με σύγχρονα διαγνωστικά μηχανήματα και εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας στους λάτρεις των δυο τροχών υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Θα μας βρείτε

Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00πμ με 6:00μμ
Λεωφόρος Μεσογείων 161, Αθήνα Τ.Κ. 115 26, Απέναντι από το μετρό Κατεχάκης
+30 2107101882 +30 2106996978 Λογιστήριο: +30 2110138474
info@motodromos.gr