fbpx

Συμβουλές Αγοράς Μεταχειρισμένης Μοτοσυκλέτας 2020

Αν θέλετε να αγοράσετε μία μοτοσυκλέτα αλλά ο προϋπολογισμός σας δεν αρκεί για την αγορά μίας νέας, τότε θα πρέπει να στραφείτε στην αγορά μεταχειρισμένης. Η διαδικασία, όμως, ενέχει κινδύνους καθώς το να βρείτε την κατάλληλη μοτοσυκλέτα δεν είναι μία απλή υπόθεση και υπάρχει ένα πλήθος παραγόντων που πρέπει να εξετάσετε πριν την αγορά της.

Αν ασχολείστε με τις μηχανές είναι σίγουρο ότι θα γνωρίζετε αρκετά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε. Αυτά μπορεί να αρκούν για να συμμετέχετε σε μία συζήτηση για μηχανές με τους φίλους σας αλλά όχι για να αγοράσετε μία μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα που θα γίνει το όχημά σας.
Πώς επομένως θα είστε σίγουροι ότι η μοτοσυκλέτα που διαλέξατε να αγοράσετε είναι και η ιδανική;

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τον τεχνικό έλεγχο της μοτοσυκλέτας που σας ενδιαφέρει είναι να συμβουλευτείτε ειδικούς μηχανολόγους που έχουν βαθιά γνώση για τα δίκυκλα.

Απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο συνεργείο!

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τον τεχνικό έλεγχο της μοτοσυκλέτας που σας ενδιαφέρει είναι να συμβουλευτείτε ειδικούς μηχανολόγους που έχουν βαθιά γνώση για τα δίκυκλα.
Γνωρίζουν τι ακριβώς πρέπει να προσέξουν και θα δουν σε βάθος όλα τα σημεία, που εσείς, όσο γνώστες και λάτρεις των μοτοσυκλετών είστε, μπορεί να μην τα αντιληφθείτε ή να διαφύγουν της προσοχής σας.

Ο έλεγχος που θα κάνει ο ειδικός θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Φρένα: Λειτουργούν ομαλά; Πιάνουν αμέσως ή υπάρχουν παλμοί;
Διαρροή λαδιού: Ο έμπειρος μηχανικός μπορεί να καταλάβει εάν υπάρχει διαρροή λαδιού, η οποία κάποιες φορές δεν είναι ορατή με το μάτι και χρειάζεται ενδελεχής έλεγχος για τον εντοπισμό της. Παραδείγματος χάριν αν ένα σημείο που είχε διαρροή λαδιού πλύθηκε πρόσφατα, θα λάμψει περισσότερο.
Συμπλέκτης: Ο μοχλός του συμπλέκτη θα πρέπει να απελευθερώνεται αβίαστα, αλλιώς είναι σημάδι πιθανής βλάβης.
Αλυσίδες: Δεν αρκεί να μην υπάρχουν εμφανείς φθορές στις αλυσίδες και στα γρανάζια. Ο μηχανικός ελέγχει και τον ήχο κατά την κίνηση του πίσω τροχού καθώς μπορεί να υποδείξει εάν υπάρχουν φθορές.
Ελαστικά: Οι φθορές στα ελαστικά τις περισσότερες φορές είναι ορατές. Παρόλα αυτά ένας επιπλέον έλεγχος από τον μηχανικό μπορεί να σας εξασφαλίσει την καταλληλότητά τους.
Πλαίσιο: Είναι πολύ σημαντικό πριν την αγορά να σιγουρευτείτε ότι ο αριθμός πλαισίου είναι ευκρινής. Για την αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων καλύτερα να σας το εγγυηθεί ένας ειδικός.
Ηλεκτρικά: Είναι πολύ σημαντικό η μοτοσυκλέτα που θα αγοράσετε να έχει περάσει από σέρβις για τα ηλεκτρικά μέρη προκειμένου να γλιτώσετε έξτρα έξοδα αργότερα.
Ρεζερβουάρ: Ένα απ’ τα σημεία που ίσως δεν σκεφτείτε να ελέγξετε προτού αγοράσετε μια μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα είναι το ρεζερβουάρ. Ο μηχανικός όμως είναι σίγουρο ότι θα φροντίσει να ελέγξει αν υπάρχουν φθορές ή σκουριά.
Εξάτμιση: Αναζητήστε διαρροή λαδιού στον σωλήνα εξάτμισης. Το λάδι στην εξάτμιση αποτελεί ένδειξη κακών δακτυλίων ή στεγανοποιητικών οδηγών βαλβίδων. Αυτό σημαίνει ότι το σέρβις θα έρθει πολύ συντομότερα απ’ όσο θα περιμένατε.

Η μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα που επιλέξατε, μπορεί να γίνει δική σας!

Αφού λοιπόν ο μηχανικός δώσει το ΟΚ για τη μοτοσυκλέτα, το μόνο που απομένει είναι να ελέγξετε και τα χαρτιά που τη συνοδεύουν (ασφάλεια, πιστοποιητικά σέρβις κλπ.). Αν και αυτά είναι τακτοποιημένα, είστε έτοιμοι!

ΜΟΤΟΔΡΟΜΟΣ

Η εταιρεία ΜΟΤΟΔΡΟΜΟΣ με έδρα στη ΜΕΣΟΓΕΊΩΝ 161 στην καρδιά της Αθήνας απέναντι από το μετρό Κατεχάκης, εξειδικεύεται στο χώρο της μοτοσυκλέτας προσφέροντας στο νεοσύστατο χώρο των 450τμ με σύγχρονα διαγνωστικά μηχανήματα και εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας στους λάτρεις των δυο τροχών υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Θα μας βρείτε

Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00πμ με 6:00μμ
Λεωφόρος Μεσογείων 161, Αθήνα Τ.Κ. 115 26, Απέναντι από το μετρό Κατεχάκης
+30 2107101882 +30 2106996978 Λογιστήριο: +30 2110138474
info@motodromos.gr