fbpx

Η Ελλάδα επιδοτεί τα ηλεκτρικά σκούτερ για το 2020!

Στις αρχές του καλοκαιριού, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε το νέο νομοσχέδιο που αφορά την παροχή κινήτρων στους πολίτες που θέλουν να προμηθευτούν κάποιο ηλεκτρικό όχημα.

Αν είστε φαν της ηλεκτροκίνησης και πάντα θέλατε ηλεκτρικό μηχανάκι ή ηλεκτρικό σκούτερ, αλλά σας φαινόταν ακριβό, τώρα είναι η ευκαιρία να το αποκτήσετε!

Πιο συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρικά σκούτερ:

Επιδοτείται το 20% της αξίας με ανώτατο όριο τα 800 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί πως εάν η αγορά συνδυάζεται με την απόσυρση παλιάς μοτοσυκλέτας, προβλέπεται επιπλέον μπόνους απόσυρσης, ύψους 400 ευρώ. Επιπλέον, όσοι αγοράσουν κάποιο ηλεκτροκίνητο όχημα θα επωφεληθούν και από δωρεάν στάθμευση σε ελεγχόμενες θέσεις, φοροαπαλλαγές κλπ.

Γιατί δίνονται επιδοτήσεις και κίνητρα για τα ηλεκτρικά σκούτερ;

Το σχέδιο μετάβασης από βενζινοκίνητα σε ηλεκτροκίνητα μηχανάκια και σκούτερ που έκανε πράξη η κυβέρνηση, δημιουργήθηκε έπειτα από την ανάγκη της χώρας να στραφεί στη λύση της «πράσινης» ή οικολογικής μετακίνησης.
«Στόχος είναι ένα στα τρία οχήματα το 2030 να είναι ηλεκτρικό», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Ποια είναι τα πιο σημαντικά οφέλη από την αγορά ηλεκτρικού σκούτερ;

• Τα ηλεκτρικά σκούτερ είναι φιλικά προς το περιβάλλον και προωθούν την οικολογική μετακίνηση. Χρησιμοποιούν μικρή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας και δεν εκπέμπουν ρύπους, που είναι επιβλαβείς προς το περιβάλλον, σε αντίθεση με τα συμβατικά μηχανάκια και σκούτερ που χρησιμοποιούν βενζίνη. Οι μετρήσεις που έγιναν, σε κάθε χώρα που εφαρμόστηκε η χρήση των ηλεκτρικών σκούτερ, έδειξαν ότι βελτιώθηκε η ποιότητα του αέρα.


• Κάνετε άμεσα απόσβεση των χρημάτων σας. Ξεχάστε την πολυδάπανη βενζίνη και συνυπολογίσετε τις φοροελαφρύνσεις που υπάρχουν ως μπόνους. Ακόμη, η συντήρηση ενός ηλεκτρικού σκούτερ είναι μηδενική αφού δεν υπάρχουν αλλαγές λαδιών, φίλτρα, κιβώτιο ταχυτήτων όπως στα βενζινοκίνητα. Με λίγα λόγια δεν υφίσταται η λογική του τακτικού σέρβις, παρά μόνο αλλαγές στα αναλώσιμα όπως τακάκια φρένων, λάστιχα.


• Τα ηλεκτρικά σκούτερ είναι αθόρυβα, σε αντίθεση με την ηχορύπανση που προκαλούν οι βενζινοκίνητες μηχανές. Σκεφτείτε ότι αν κάποιος περπατάει έντονα και γρήγορα μπορεί να δημιουργεί μεγαλύτερη ηχορύπανση από αυτό το μικροσκοπικό «θαύμα» της ηλεκτροκίνησης.


• Στην αγορά υπάρχουν ηλεκτροκίνητα σκούτερ που η αυτονομία τους ποικίλει ανάλογα με την μπαταρία τους.


Συνοψίζοντας

Ποτέ άλλοτε η αγορά ενός ηλεκτρικού σκούτερ δεν ήταν τόσο προσιτή όσο είναι τώρα. Αποκτήστε την άνεση και την ευελιξία που προσφέρουν τα ηλεκτρικά μηχανάκια σε συνδυασμό με την οικολογική και οικονομική ματιά που χαρίζει η ηλεκτροκίνηση και θα έχετε το πιο σύγχρονο όχημα. Με το ηλεκτρικό σκούτερ οι μετακινήσεις αλλά και το πάρκινγκ στην πόλη θα είναι παιχνιδάκι.

ΜΟΤΟΔΡΟΜΟΣ

Η εταιρεία ΜΟΤΟΔΡΟΜΟΣ με έδρα στη ΜΕΣΟΓΕΊΩΝ 161 στην καρδιά της Αθήνας απέναντι από το μετρό Κατεχάκης, εξειδικεύεται στο χώρο της μοτοσυκλέτας προσφέροντας στο νεοσύστατο χώρο των 450τμ με σύγχρονα διαγνωστικά μηχανήματα και εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας στους λάτρεις των δυο τροχών υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Θα μας βρείτε

Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00πμ με 6:00μμ
Λεωφόρος Μεσογείων 161, Αθήνα Τ.Κ. 115 26, Απέναντι από το μετρό Κατεχάκης
+30 2107101882 +30 2106996978 Λογιστήριο: +30 2110138474
info@motodromos.gr